Fatajer plněný špenátem
Na těsto:
- 1/2 kg hladké mouky
- 1 1/4 šálku vody
- 3/4 lžíce soli
- 1/2 sáčku sušeného droždí (nebo 5 g čerstvého droždí)
Na nádivku:
- 2 šálky scezeného špenátového protlaku
- 1/2 šálku nakrájené cibule
- 1/4 šálku citronové šťávy
- 2 lžičky kořenící směsi sumah (k dostání v prodejnách s orientálními potravinami)
- špetka soli
1. Droždí nasypeme do vody, rozmícháme a necháme chvíli stát. Poté vlijeme do osolené mouky. Důkladně prohněteme. Dobře vypracované těsto necháme kynout 2 hodiny na teplém místě.
2. Připravíme si nádivku z uvedených surovin, promícháme a necháme 30 minut odležet.
3. Na pomoučněném válu vyválíme vykynuté těsto a skleničkou vykrajujeme placičky. Ty plníme nádivkou a hrany stiskneme do podoby trojhránku.
4. Fatajery upečeme v troubě na pomaštěném plechu dozlatova.