Hovězí polévka s masovými kuličkami
Budete potřebovat:
250 g mletého hovězího masa, 1 kg hovězího předního masa, několik hovězích kostí, 1/2 šálku másla, sůl, mletý černý pepř, špetka mleté skořice, špetka mletého kmínu, 1/4 šálku hladké petrželové natě, 1/2 šálku rajčatové šťávy (nebo 1 lžíce rajčatového protlaku rozšlehaného v 1/2 šálku vody), 2 1/2 šálku vody, 6 brambor, 2 vejce
Postup:
Libové maso několikrát umeleme, promícháme se solí a pepřem, přidáme vejce, vytvarujeme malé kuličky a opečeme je na másle dozlatova. Do tlakového hrnce vložíme kosti a hovězí přední maso nakrájené na kostičky, zalijeme studenou vodou a vaříme pod tlakem min. 20 minut. K téměř měkkému masu přidáme masové kuličky, nakrájené brambory, rajčatovou šťávu a vaříme v tlakovém hrnci asi 10 minut do úplného změknutí masa a brambor. Kosti vyjmeme, polévku ochutíme nasekanou petrželkou, skořicí a kmínem a podáváme.
...kuličky...
(Květoslav, 30. 3. 2014 9:04)