Kuře se sušeným ovocem
9. 9. 2012
- 1 kuře
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 šálku konzervované cizrny
- 1/4 šálku předem namočených rozinek
- 1/4 šálku sušených meruněk
- 1/4 šálku sušených švestek
- 2 lžíce piňolek (jedlá olejnatá semena borovice pinie)
- 1 šálek oloupaných a nakrájených rajčat
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce čerstvých lístků koriandru
- olej
1. Kuře naporcujeme na 8 dílů. Rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli nakrájenou na měsíčky a utřený česnek. Poté přidáme maso a nasekané koriandrové lístky.
2. Po 10 minutách smažení přidáme rajčata, osolíme a opékáme dalších 10 minut. Pak do pánve přidáme cizrnu, sušené ovoce a piňolky, zalijeme protlakem rozmíchaným s vývarem a vaříme, až je kuře a ovoce zcela měkké.
3. Podáváme s vařenou rýží.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář